Tuesday, January 24, 2017

38. Bali, Indonesia, Oct 2016 - Day 3-10/10/2016

Day 3-10/10/2016

Breakfast by the pool
 


 
We're ready to go!

 
Hari ni van lain lagi. Tapi yang ni awesome.
 
 
Ni la Pak Ariel nya. Penyanyi rupanya.
 
Mummy n daddy. Hannah dok belakang dengan kak dina.
 
 
First spot, Barong Dance.
 
 
Tempat dia macam stadium. Show 1 jam.
Dia cakap bahasa Indonesia yang sangat pekat. Faham sikit2 je.
Mix with English sikit2.
 
 
Daddy and Uncle Rawi punya tekun tengok show ni, siap berbincang every scene apa terjadi.
Sampai kena sound dengan orang depan sebab asyik bercakap. Kihkih.
 
 
Dah habis. Bergambar dulu.
 

Bergambar ramai2 before gerak.
 
 
Next.
 
Batuan Temple
 
Dalam ni ada batu2 yang dijadikan perhiasan macam jam, gelang, rantai. Tengok2 je la boleh. Tapi murah la jugak banding kat Malaysia.
 
 
Pose berselerak pertama kami. Asyik bergabung je..
 
 
Pastu naik van and Pak Ariel bawak masuk area kampong. Nak singgah rumah dia kejap katanya.
Kitorang macam nak marah ke ape tak tau lah. Ikut je lah.
Jalannya memang teruk, macam nak masuk hutan.
 
Tup tup. sampai sini. Kena tipu rupanya.
 
Kopi Luwak
 

 
Ini najis luwak (musang) before dibuang kulitnya dan diambil kacang di dalamnya yang dibuat kopi.
Dah disahkan Halal ya.
 
 
Suasana kampong kat dalam ni. Best.

 
Ini macam2 jenis the yang dibuat dari serai, halia and macam2 lagi.
Habis je minum ni bapak2 pening. Hehe.
 
 
Okay habis dah jalan sini. Bergambar dulu.
 
 
Next stop.
 
Bali Bidadari Batik
 
Gambar ni je ade. Tempat ni tunjuk cara orang canting batik and ada jual batik jugak.
 
 
 
This was my favourite spot among all the places.
 
Tanah Lot
 
Let the picture speak itself.
 












 
Last sekali kita gi Krisna Mall ni. Tempat shopping souvenir.
 
Krisna Bali
 
Gambar dah habis shopping je ade.
 
 


Ok sayang..mummy love u...mmuahh..