Friday, January 20, 2017

37. Bali, Indonesia, Oct 2016 - Day 2-9/10/2016


Day 2-9/10/2016
 
 
Pagi-pagi lepas breakfast kat hotel, pak Ariel amik kita naik van. Van yang bergegar bila berjalan. Sakit punggung. Heheh.

 
Tanjung Benoa
 
Pak ariel bawa kita gi Tanjung Benoa. Masa ni mmy and kawan2 berkira2 nak gi seawalking ke tak. RM100 sorang woooo..
 

 Last2 decide gi tengok turtle je..Dalam rm30 sorang kot..
Orang lain lawa2, mummy selebet. Takpelah. Asalkan enjoy.
 
Naik bot gi Deluang Sari Turtle Island
 
Deluang Sari Turtle Island
 
Sampai sudah setelah lebih kurang 20 minit naik bot.
 

Ada gambar ni je dengan anak penyu.
 
 
Lepas bergambar2 dengan penyu, burung hantu and ular (tipu), lepak kat sini minum air kelapa.
 

Comel dak 2 orang ni. Masuk instagram lagi.
 
 
Ok setel Tanjung Benoa, gerak for lunch.
 
Kampong Pedas
 
 
Hannah ngamuk nak tidur just after gambar ni..
 
Mummy order nasi apa tah tak ingat. Tapi sedap gile. Price ok la, 1 family dalam rm60.
 
 
Naik van.Gerak ke Pandawa Beach.
 
 
 
Pandawa Beach
 
Sampai Pandawa Beach. Terpegun semua orang..
 

 
Terbang topi daddy. Daddy beli topi ni kat Tanjung Benoa tadi.
 

 
Pasir dia putih and halus sangat.
 
 
Pantai yg sangat cantik...MashaaAllah..
 
 
Hannah with Kak Dina


Daddy and Hannah

 
 
Baju Hannah sudah tukar. Beli kat Pandawa cuz main air laut sampai basah.
 
 
Gerak ke Jimbaran Bay..
 
 
Jimbaran Bay
 
Pantai dia tak secantik Pandawa.
 
 
 
Ini yang special. Dinner by the beach..romantic sangat.
 
 
Jagung bakar dia sedap. Takde kat sini.
 
 

Malam2 ada buskers busking dari meja ke meja.
 
Price quite expensive. Dalam rm70-80 sorang.





Ok sayang. Lepas ni masuk Day 3 pulak.