Tuesday, September 23, 2014

1. Surat untuk Hannah (Part 1)

Assalamualaikum anak mummy sayang..

Hari ni 22.9.2014. Entah kenapa mummy tetibe je terfikir nak buat blog untuk Hannah. Takde tujuan.

So, mummy rasa, first entry ni mummy akan tulis apa mummy alami masa mula2 mummy dapat tau mummy mengandungkan baby tembam mummy ni.

Mummy n daddy nikah on 02.10.2010...almost dua tahun mummy n daddy tunggu, mummy disahkan mengandung on Sept 2012...

Cerita sebelum doctor sahkan tu sangat la panjang n membuatkan mummy tak senang duduk. Hannah nak tau kenapa?

Sebenarnya, mummy saja2 buat pregnancy test tu cuz nak fly ke KK for mummy and daddy's 2nd anniversary. Tetibe...


Menangis...
 
Mummy buat pregnancy test sendiri sampai 4x cuz some UPT said +ve n the others said -ve. And even at first, doctor said i'm not pregnant. But mummy tetap berharap ada rezeki utk mummy rasa pengalaman tu...

Only at my 2nd visit, doctor verified it..Only Allah knows how i felt at that time.

Mummy and Daddy pergi sambut anniversary kat KK. Masa ni baru tau pregnant 5 minggu.

 
Hannah..

Mengandungkan Hannah tak membebankan mummy langsung...tapi mase first trimester, teruk jugaklah mummy mase tu...mc seminggu sebab bleeding..i can't eat a single thing. The only thing i can have for lunch is nenek long's cookings. So, setiap hari mummy akan drive home for lunch.


First ultrasound. Masa mummy bleeding.

2nd trimester is the most enjoyable time.walau sakit pinggang and kerap pitam, mummy can eat almost everything without throwing it out.
 


4 and 5 months in womb
 
Mummy at 6 months of pregnancy

And the 3rd trimester sangat menyakitkan cuz mummy tak bleh tidur, makan dah tak lalu, pitam je slalu. Mummy pernah pitam kat manjaku bangi.heheh.malu...


Mummy and daddy bawak Hannah gi KLCC skybridge at 8 months



4d scan. Hannah senyum

 
-to be continued-